Η Γειτονιά

Nomad`s House

Ανατολικά της Πάρου

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Λογαράς βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πάρου. Ψαρότοπος, με πλούσιο βυθό και δίπλα στο γραφικό μικρολίμανο του Πίσω Λιβαδιού, γνώρισε ήπια τουριστική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς να αλλοιωθεί ο αυθεντικός χαρακτήρας του. Η παραλία του Λογαρά, από τις γνωστότερες του νησιού, έχει ψιλή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα. Κατά μήκος της υπάρχουν ήσυχα ταβερνάκια και καφενεία προσαρμοσμένα στην χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα του μέρους.

 

Ο Λογαράς απέχει 1 χλμ. απο την γραφική Μάρπησσα, χωριό με πολλούς μόνιμους κατοίκους, αγορά και υπηρεσίες. Ο παραδοσιακός οικισμός της Μάρπησσας, προσφέρεται για βόλτες στα σοκάκια και τις πλατείες του και συνδέεται με το βυζαντινό μονοπάτι, γνωστό και ως “Βυζαντινός Δρόμος” που σε μήκος 5,5 χλμ. ενώνει την Μάρπησσα με τα χωριά Πρόδρομος και Λεύκες. Το μονοπάτι, στρωμένο με μαρμαρόπλακες, δίνει την δυνατότητα γνωριμίας με το φυσικό τοπίο του νησιού.

 

Στους πρόποδες της Μάρπησσας, σε απόσταση 500 μ. από το Nomad`s, βρίσκεται το Πίσω Λιβάδι, παραθαλάσσιος οικισμός, στο λιμανάκι του οποίου δένονται τα ψαροκάικα και κατά μήκος του υπάρχουν πολυσύχναστα σημεία εστίασης και διασκέδασης.

 

Οι παραλίες του ανατολικού τμήματος είναι δημοφιλείς στους surfers και γενικά σε όσους ασχολούνται με θαλάσσια αθλήματα (Wind Surf, Kite Surf κ.α.). Χρυσή Ακτή (η μεγαλύτερη παραλία του νησιού), Πούντα και Νέα Χρυσή Ακτή (όπου διεξάγονταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wind Surf), είναι οι πιο γνωστές, αλλά όχι και οι μοναδικές στο ανατολικό τμήμα.

 

Η πρόσβαση στον Λογαρά γίνεται με υπεραστικά λεωφορεία που συνδέουν με μεγάλη συχνότητα ως και τις πρώτες πρωινές ώρες, τον Λογαρά με τη Νάουσα, την Παροικιά και το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού. Η στάση των λεωφορείων βρίσκεται σε απόσταση 150 μ. από τις εγκαταστάσεις μας.

 

Για εμάς, δεν υπάρχει καλύτερη γωνιά στο νησί για ταξιδιώτη, το μόνο που του προτείνουμε να έχει μαζί του, είναι ελεύθερο πνεύμα.

 

Ακόμα θέλετε ν`ανακαλύψετε την γειτονιά μας? Σας περιμένουμε στο Nomad`s House